Setas con ajo, vino blanco y tomate

setas1Receptmakare: Margit Richert

Portioner: 4-6 som tapas

Tid: 15 minuter

Vad är det egentligen med kombinationen svamp och vitlök som är så infernaliskt gott? Den som lyckas besvara den frågan borde föräras ett nobelpris i gastronomi allraminst. Har man lite trevlig blandsvamp är det förstås en bonus, men vanliga champinjoner fungerar fint. Fast kastanjechampinjon, eller skogschampinjoner som de också kallas blir lite snyggare om man är lagd åt det murriga hållet.

  • 200 g kastanjechampinjoner
  • 1+1 dl vitt vin
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • timjan till garnering
  1. Kvarta champinjonerna. Lägg dem i en het stekpanna och låt den mesta av vätskan koka in.
  2. Häll på en deciliter vitt vin och låt den koka in i svampen. Tillsätt sedan olivolja, vitlök och tomatpuré. Rör om ordentligt och låt allt fräsa fem minuter.
  3. Slå på en deciliter vin till och låt det koka ihop någon minut. Lägg upp i skål och garnera med timjan.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert