Rökig marinad till kallt kött på picknick

"Receptmakare": Lisa Förare Winbladh

Tid: Tre röda och en halvtimme till marinering

Portioner: 4

För att säkra barnens gunst gjorde jag en smått vulgär marinad till köttet på färdig rökig BBQ-sås från deras paradis Texas Longhorn. Så enkel att man egentligen inte behöver recept. Något ökade jag nördfaktorn genom att strimla ner lite ramslök.

  • 400 g tunnskuret stekt nötkött eller karré (jag använde rostlock)
  • 2 msk rökig BBQ-sås
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger eller annan god vinäger
  • mycket finhackad gräslök eller ramslök
  1. Vispa samman BBQ-sås, olivolja och balsamvinäger. Vänd runt med köttskivorna och låt marinera minst 1/2 timme.
  2. Blanda med nyhackad gräslök före servering.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh