Kålfräs med senap, persilja och ramslök

Färsk vitkål blir allra godast fräst i panna på medelvärme. All smak bibehålls och desutom suger den upp smak av de gosiga smaksättarna. Du kan fräsa den med indiska, medelhafsiga eller kinesiska smaker. Här är det ramslök och persilja som ger karaktär. Ramslöken kan ersättas av lite mindre mängd löktrav eller kinesisk vitlöksmakande gräslök. Kirskål är säkert gott i också.


Portioner: 4
Tid: 15 min
Du behöver: 

1/2 stort färskt vitkålshuvud
    2/3 tsk svart eller brunt senapsfrö
    1 msk smör + 1 msk olivolja
    1 knippe kruspersilja
    1 näve ramslök
    2/3 tsk finrivet citronskal (använd helst laserslipat rivjärn)
    salt, nymald svartpeppar

Gör så här: 
  1. Strimla kålen ganska fint. Hetta upp senapsfröna i en stor tjockbottnad teflonpanna tills de poppar. Fortsätt rosa ca 20 sekunder tills fröna grånat.
  2. Tillsätt fettet och vänd ner kålen. Fräs under omrörning tills kållen mjuknat. Salta och peppra.
  3. Hacka persiljan fint och ramslöken grovt. Vänd ner örterna och citronskalet precis för servering.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh