Fläderspetsad rabarberkompott

Receptmakare: Anna Billing

Portioner: 6

Tid: 15 minuter

  • 400 g mjälla rabarberstjälkar
    1 dl strösocker
  • 1/2 dl flädersaftkoncentrat
  • 1/4 tahitivaniljstång
  1. Skölj rabarbern och skär den i 3 cm tjocka bitar. Är någon stjälk grov kan du klyva den på mitten först. Är de så här fina så behöver du inte skala dem.
  2. Häll strösockret över rabarberna och låt dem stå en stund så att de tappar lite vätska.
  3. Häll av vätskan i en kastrull och fyll på med flädersaft.
  4. Snitta vaniljstången och låt den koka upp tillsammans med vätskan. Fiska upp stången och skrapa ur fröna ner i lagen igen.
  5. Häll i rabarberbitarna och låt dem puttra i lagen tills de är mjuka och börjar lösas upp.
  6. Ställ kompotten på kylning medan du steker plättarna.

Bild för Anna Billing

Mer från Anna Billing


Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing