1. Vår fantastiska inneboende Wessam har lärt mig ett fantastiskt enkelt recept, en barndomsfavorit från hans hemland Syrien. Ta in en skål nyfallen vit pudersnö. Ringla över nypressad juice av lime och apelsin och vänd ner socker. Vänd runt lite och servera blixtsnabbt, gärna i kylda skålar. Det är inte bara rasande gott, det är något så vackert med att äta snö. Det fyller mig med en stilla tacksamhet att luften är ren där jag bor. Och att jag aldrig tvingats lämna det land jag vill leva i. Bästa citrusen kommer från Årstiderna.
2. Kirra korven på kursen! Ta en tur till Taffel-favoriten Kristofer Franzén, gosa med grisar och lär dig laga korv från grunden.
3. Allas vår Therese Svensson har börjat vego-podda för SR. Häng med i Facebook-gruppen!
4. Femte februari håller jag och Johan i den fjärde popuppen hemma hos oss. Fenomenala Isabell Seger från hyllade Fridas i Helsingborg står vid kastrullerna. Superspännande eftersom jag svärmat för henne på distans, nu ska vi träffas! Tio gäster äter tio rätter med drycker för 1500:- som swishas till UNHCR. Vi har fem platser kvar, skicka DM till mig på Facebook, jag kollar i alla brevlådor och hittar meddelandet även om vi inte är vänner. Det här gäller: vi accpeterar inte par eller vänner, var och en kommer själv. Presentera dig kort i tre meningar med yrke, intressen, ålder och annat intressant. Vi väljer ut personer så att mixen av media, matfolk, intressanta typer och åldrar blir bra. Sällskapet är lika magiskt som maten. I den makalösa preliminära menyn (kan ändras) syns vintriga grönsaker, svampar, havskräfta, ostron och vilda pjoddar. Herreminje!
Nya och gamla recept av Lisa på annat håll!
Min goda vegetariska julpaté smakar lika bra året om!
En fuskig men svingod palak panir-wannabe, kanske?
Söt fänkål livar upp vintermörkret.
PS! Jag lägger upp nya smakkamrater i säsong hela tiden. Håll utkik efter nya!