Musslor med grön chili, vitlök och lagerblad

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 2 stora eller 4 små, som förrätt

Tid: 10 minuter

Larvigt enkel förrätt som naturligtvis blir ännu godare med färska musslor. Men de stora skalade djupfrysta av märket Ullmo fungerar utmärkt. Servera i små keramikskålar med rostat bröd till. Naturligtvis kan du variera smaksättningen hur mycket som helst. Men den här enkla kombinationen framhäver verkligen musselsmaken.

  • 200 g skalade frysta musslor, halvtinade
  • 1 serranochili eller annan mild grön chili
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 lagerblad, finsmulat eller 1 finhackat färskt
  • 50 g smör
  • 1 tsk finhackat citronskal
  1. Finhacka serrano och vitlök. Hetta upp med lagerblad och smör och fräs försiktigt på låg värme tills vitlöken mjuknat ordentligt, drygt 5 minuter.
  2. Vänd ner citronskalet och fräs ytterligare en minut. Vänd ner musslorna och låt allt bli genomvarmt. Servera bums och utan betänkligheter.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh