Fan, nu är jag nog försent ute. Tanken var att jag skulle lägga upp den här bloggposten redan i helgen men jag hann inte. Jag tänkte samla några recept som jag tycker funkar till midsommar och även om ni redan planerat midsommarafton så måste ni ju äta bra käk även på lördag och söndag.
Här kommer det i alla fall. Recepten här härifrån Taffel samt från min gamla bloggplats Bara riktig mat och även några externa favoriter. Jag kommer fokusera på grillat efter som jag utgår ifrån att alla vill grilla absolut hela tiden (vill du inte det så är det förmodligen något fel på dig och du borde kanske kontakta din husläkare).
Vi börjar med en klassiker, grillade tunna revben samt en vit potatissallad. Jag tycker att vit potatissallad är helt överlägsen något surt och ljummet franskt elände som bara smakar dijon och vinäger. Bild på maten hittar du längst upp i det här inlägget.
För övrigt så tycker jag att Jonas Crambys Poblanopotatissallad är bland det bästa du överhuvudtaget kan göra med potatis. Den ska jag göra och servera till amerikansk brisket på midsommarafton.
Det är förbannat trevligt att grilla hel fisk. Dessvärre kan det vara ett mindre helvete att få eländet att lossna från grillgallret, men har du skaffat tidernas bästa grillkokbok så vet du att ett snyggt trick kan vara att pensla fisken med majonnäs innan du grillar den.
Ett riktigt schysst vegetariskt alternativ är de här grillade pannkakorna med stark sås. Faktum är att jag helt hade glömt bort dem själv och troligtvis måste de göras redan i helgen.
Det går alltså att göra Buffalo Wings på grillen, tänk på det. Tänk också på att det går att göra svinmycket Buffalo Wings på grillen, det behövs nämligen svinmycket.
Matjessillen härifrån blir en alldeles briljant midsommarlunch. Har du planer på att försöka ligga med någon under midsommar så tror jag att dina chanser ökar med runt 62% om du bjuder på bra matjessill till lunch.
Fler grilltips blir det. Den här argentinska entrecoten är magiskt god och den går dessutom riktigt snabbt att laga. Någon påpekade för mig på Twitter att när Anders säger att något är snabblagat så är det som när en schweizare säger att något är billigt. Jag är tydligen helt jävla opålitlig på den punkten.
En god värd bjuder på vickning, det är inget vi kan komma ifrån. Crispy hot dogs är väldigt enkelt att förbereda och bjud även på salladen.
Vi rundar av med argentisnskt. Det här påminner rätt så mycket om entrecoten ovan men det här receptet är mer i Francis Mallmanns (författaren till lysande kokboken Seven Fires) stil. Bricklayer Steak, det känns lite märkligt att ta ett amerikanskt namn som egentligen är en översättning från ett namn på spanska och sen skriva om det i en svensk blogg.
Jaha, var det allt? frågar du dig. Hur fan gör jag med dessert och tårta då? Inte vet jag, det är inte min uppgift att lura i er tårta. Jag är totalt ointresserad av tårtor, bakverk och desserter och mitt bidrag till ditt midjemått kommer rakt av från en massa friterat helvete.